AVŞAR YAPIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında

Aydınlatma Metni

AVŞAR YAPIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ (“Şirket’’) olarak çalışanlarımız,
müşterilerimiz, iş ortaklarımız, izleyicilerimiz, ve iş ilişkisinde bulunduğumuz tüm diğer
gerçek kişilerin kişisel verilerinin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz.
Bu bilinçle, Şirket olarak iş sözleşmesi ile bağlı tüm çalışanlarımıza, hizmet veya alım,
reklam, promosyon sözleşmesi içerisinde olduğumuz iş ortaklarımıza, sinema
salonlarımızı ziyaret eden izleyicilerimize ve/veya faaliyetlerimizin devamı için
gerektiği şekilde kişisel verilerini elimizde bulundurduğumuz tüm diğer kişisel verilerin
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”)’ya uygun olarak işlenerek,
muhafaza edilmesine büyük önem atfetmekteyiz. Kişisel verilerinizi aşağıda izah edildiği
surette, KVKK’ya uygun olarak ve mevzuat tarafından emredilen sınırlar çerçevesinde
işlemekteyiz. 

  1. Kişisel Verilerin Toplanması, İşlenmesi ve İşleme Amaçları
    Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından aramızdaki sözleşmeye bağlı olarak; otomatik
    ya da otomatik olmayan yöntemlerle, iş yerlerinde ve ilgili alanlarda sözlü, yazılı, dijital
    ya da elektronik olarak toplanabilecektir. Sözleşme ilişkisi veya sözleşmeden
    doğabilecek yükümlülükler devam ettiği sürece oluşturularak ve güncellenerek kişisel
    verileriniz işlenebilecektir.
    Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer
    inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza
    mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verileri
    özel nitelikli kişisel veridir. Şirket ile arasında iş sözleşmesi bulunan çalışanların, 4857
    sayılı İş Kanunu ve sair mevzuat uyarınca sağlık ile ceza mahkumiyeti ve güvenlik
    tedbirleriyle ilgili özel nitelikli kişisel verileriniz, Şirket ile aranızdaki iş sözleşmesi
    gereğince kanuni yükümlülükler sınırında toplanmakta ve işlenmektedir.
    Size tahsis edilen cep telefonu, araç ve bilgisayar verilmesi durumunda, bakım, onarım
    ve verimlilik amacıyla kişisel verileriniz işlenebilecektir. 
    Toplanan kişisel verileriniz, sözleşmesel yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, Şirket
    faaliyetlerinin devamı, işveren sorumluluklarının yerine getirilmesi, iş güvenliğinin
    temini, işin yönetimi, denetimi ve ifası, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili olarak
    sorumluluklarımızın temini, çalışanların güvenliği amaçlarıyla KVKK’da belirtilen kişisel
    veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde işlenecektir. 
    Şirket, sinema salonlarını ziyaret eden ve bilet satın alan izleyicilerin, bilet satışı
    esnasında kişisel verilerini, toplamamakta, işlememekte, depolamamaktadır. Şirket’e ait
    sinema salonlarında güvenlik amacıyla ses kaydı olmaksızın görüntü kaydı alan
    kameralar bulunmaktadır. Salonları ziyaret eden kişiler kamera kaydına alınabilecektir.
    İşbu kayıtlar 30 (otuz) gün süreyle saklanıp yok edilmektedir.
  2. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği
    Şirket, kişisel verileri, sözleşmesel yükümlülüklerinin yerine getirilmesi, Şirket
    faaliyetlerinin devamı, işin düzenlenmesi, işveren sorumluluklarının yerine getirilmesi,
    iş güvenliğinin temini, işin yönetimi, denetimi ve ifası, kamu kurum ve kuruluşlarıyla
    ilgili olarak sorumluluklarımızın temini, çalışanların güvenliği amaçlarıyla, birazdan
    sayılacaklar dahil ancak bunlarla sınırlı olmayacak şekilde, Kişisel veriler aşağıda
    sayılanlar dahil ancak bunlarla sınırlı olmayacak şekilde; tedarikçilere, iş ortakları ve iş
    bağlantılarına, yapım ve dağıtım şirketlerine, sinema salonlarına ve sinema
    işletmelerine, emniyet birimleri, kamu kurumları, ilgili bakanlıklar ve müdürlükler ile; iş
    kanunu ve sosyal güvenlik kanunları uyarınca görevlendirilen kamu kurumu ve tüzel
    kişilerine, kanunlarla yetkili kamu kurumlarına, KVKK’da belirtilen kişisel veri işleme
    şartları ve amaçları çerçevesinde aktarılabilecektir. 
  3. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi
    Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı, elektronik ya da dijital ortamda, yukarıda yer
    verilen amaçlar doğrultusunda iş ve sosyal güvenlik kanunları ile sözleşmesel hak ve
    yükümlülükler başta olmak üzere, mevzuat uyarınca Şirket’in iş sözleşmesi, taraf olduğu
    hizmet, reklam, promosyon vb. sözleşmeler ve yasalardan doğan mesuliyetlerini eksiksiz
    ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi gayesi ile edinilir. Bu hukuki sebeple toplanan
    kişisel verileriniz KVKK’da belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında
    bu metinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. 
  4. Kişisel Veri Sahibinin KVK Kanunu’nun 11. maddesinde Sayılan Hakları
    Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, yazılı olarak Şirketimize
    iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre, kimliğinizi doğruladıktan sonra
    Kanun’da belirtilen süreler içerisinde en geç 30 (otuz) gün içerisinde sonuçlandıracaktır.
    Bu kapsamda kişisel veri sahipleri; 
     Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
     Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
     Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp
    kullanılmadığını öğrenme,
     Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri
    bilme,
     Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların
    düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin
    aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
     KVK Kanunu’nun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş
    olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması
    hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu
    kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere
    bildirilmesini isteme,

 İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi
suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
 Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması
hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

KVKK uyarınca, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak
Şirketimize iletmeniz gerekmektedir. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için
kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile KVKK’nın 11. maddesinde belirtilen haklardan
kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi;
kvkk@avsarsinema.com.tr adresine iletebilirsiniz.